Partidele prooccidentale câştigă alegerile din Ucraina – exit-poll

October 26, 2014

Exit-Poll: Partidele prooccidentale AU CÂŞTIGAT alegerile legislative. Au obţinut 70% din voturi

Partidele prooccidentale din Ucraina au câştigat alegerile legislative anticipate din această ţară, potrivit sondajele de opinie efectuate la ieşirea de la urne, relatează AFP, preluat de Mediafax.

Potrivit celor două exit-poll-uri prezentate după închiderea urnelor, Blocul Poroşenko s-a clasat pe primul loc cu 22/24 la sută din voturi, urmat de Frontul Popular al premierului Arseni Iaţeniuk (21/21,8 la sută) şi de mişcarea Samopomici condusă de primarul Liovului  cu 13/12,5 procente.

“Peste trei sferturi din alegătorii care au participat la vot au susţinut cu putere şi ireversibil orientarea Ucrainei spre Europa”, a afirmat preşedintele Poroșenko într-o declaraţie pentru naţiune difuzată la postul național de televiziune.

Principalul partid prorus, format din foşti aliaţi ai preşedintelui Viktor Ianukovici, înlăturat de la putere şi marginalizat, va fi, de asemenea, prezent în Parlament cu aproape 8 la sută din voturi, potrivit aceleiaşi surse.

Partidul naţionalist Svoboda şi cel al fostului premier Iulia Timoşenko au obţinut fiecare 6 la sută din voturi, depăşind la limită pragul electoral de 5 la sută.

De asemenea, partidul radical al lui Oleg Lişko, populist şi fără o ideologie politică clară, a intrat pentru prima dată în Parlament cu 6 la sută din sufragii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new