Patriarhia Rusă susține «războiul sfânt» împotriva terorismului

October 1, 2015

Angajamentul militar al Rusiei în Siria se înscrie în cadrul unui “război sfânt” împotriva terorismului, Biserica Ortodoxă Rusă declarându-se solidară deciziilor Kremlinului, în condițiile în care Moscova a confirmat ieri primele lovituri ale aviației sale în Siria, scrie AFP.

“Lupta împotriva terorismului este un război sfânt și astăzi țara noastră este, poate, cea care luptă cel mai activ pe acest front” a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Moscovei și Întregii Rusii, Părintele Proteiereu Vsevolod Ciaplin, citat de agenția Interfax.
“Această decizie este în conformitate cu dreptul internațional, cu mentalitatea poporului nostru și cu rolul deosebit pe care țara noastră l-a jucat mereu în Orientul Mijlociu” a adăugat prelatul rus, care este și preşedintele Departamentului Sinodal pentru Relaţiile dintre Biserică şi Societate.

Unul dintre principalii reprezentanți ai comunității musulmane din Rusia și-a anunțat și el sprijinul pentru angajamentul militar rusesc în Siria.
“Susținem deplin folosirea forțelor armate rusești în lupta împotriva terorismului internațional” a declarat marele muftiu al Rusiei, Talgat Tadjudin, citat de agenția Ria Novosti.

De asemenea, potrivit Părintelui Vsevolod Ciaplin, un comitet al reprezentanților principalelor religii din Rusia – creștin-ortodoxă și creștin greco-catolică, islamică, iudaică și budistă – urmeaza să publice astăzi un comunicat de susținere a deciziei lui Vladimir Putin de implicare militară a Rusiei în conflictul din Siria.

One response to “Patriarhia Rusă susține «războiul sfânt» împotriva terorismului”

  1. Gângavul Rădulescu says:

    Ce jigodii kgb-iste sunt şi popii rusnaci.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new