Patriotism vs. rachete Patriot

July 12, 2017

Lupta anti-corupție este cel mai mare eșec post-decembrist. Și, prin consecințe, practic ireparabil. România este neguvernabilă. Partidele politice sunt la pământ. Statul, și instituțiile sale, pe butuci. Nimeni nu mai controlează nimic. Migrația se accelerează, românii căutând acum mai ales normalitatea unei societăți funcționale, și nu neapărat locuri de muncă.

Nu mai e de râs. Râsul, bășcălia, nu mai pot funcționa nici ca supape de descărcare a frustrărilor, nici ca mecanism de auto-apărare, pentru a nu o lua prin porumbi. Succesul economic nu este al nostru, este al economiei românești care e controlată de alții. Economia românească-românească e pe avarie. Iar costul succesului economic al străinilor îl suportăm nou: salarii mici, prețuri foarte mari la utilități, la servicii, costuri enorme în construcția infrastructurilor, distrugerea coeziunii sociale, epuizarea resurselor de mediu, despăduriri sălbatice, etc. Serviciile publice: sănătate, educație, transport, la pământ. Polarizare socială de lumea a patra!

Să asiști pasiv la spectacolul luptei pentru putere în justiție, la abuzurile DNA, făcute în numele ”anti-corupției”, să nu îndrăznești să iei nicio măsură pentru a impune respectarea ordinii constituționale și a respectării legii, este trădarea interesului național. Patriotismul nu se manifestă cumpărând rachete Patriot. Dar ce mai înseamnă patriotismul în zilele noastre?

Constantin Gheorghe

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new