Pentagon – Statele Unite au bombardat poziții ale Statului Islamic în Irak

August 9, 2014

Statele Unite ale Americii au bombardat poziții de artilerie ale Statului Islamic (SI) din Irak care amenințau personalul american cu baza la Erbil, în Kurdistanul irakian, a anunțat vineri Pentagonul, informează AFP.

Pentagon spokesman Admiral John Kirby

La acest raid aerian au participat două avioane F/A-18, care au lansat bombe de 250 de kilograme asupra unei unități mobile de artilerie a grupării jihadiste lângă localitatea Erbil, a precizat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, amiralul John Kirby. Acesta a menționat că rebelii au folosit respectivele piese de artilerie pentru a bombarda pozițiile trupelor kurde care apără localitatea Erbil, unde se află un consulat american.

Președintele Barack Obama a autorizat joi armata americană să efectueze atacuri aeriene în Irak pentru a proteja populația creștină, care a fost nevoită să părăsească în masă localitățile cucerite de islamiști, și pentru a preveni un ‘genocid’, zeci de mii de creștini și de yazidiți fiind izolați în prezent într-o zonă deșertică, fără apă și fără hrană. Liderul de la Casa Albă i-a avertizat pe islamiști că, dacă avansează către Erbil, aviația militară americană îi va ataca.

De asemenea, avioane americane și britanice au parașutat în ultimele zile apă și provizii refugiaților care au fugit din calea islamiștilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new