Pentru prima dată în ultimii 15 ani, Vladimir Putin și-a luat liber de ziua sa de naștere

October 7, 2014

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, și-a luat o zi liberă la aniversarea celor 62 de ani, potrivit ofițerului său de presă Dmitri Peskov.

Acesta a mai subliniat că este pentru prima dată în ultimii 15 ani când Putin de ziua sa se abate de la rutina unei zile obișnuite de lucru și de la suita de întâlniri la nivel înalt, lucru oarecum explicabil deoarece evenimentele din ultimele luni au fost extrem de stresante și au necesitat prezența sa continuă la Kremlin. Nu mai puțin adevărat este că despre liderul rus s-a spus în numeroase ocazii că este workaholic și nu foarte sociabil.

Dacă prima parte pare să fi fost temporar ”abrogată”, partea secundă pare să rămână valabilă. Căci zorii zilei sale de naștere îl vor găsi pe Vladimir Putin undeva în taiga siberiană, la aproximativ 300-400 de km de cea mai apropiată așezare locuită. Peskov a mai precizat că este mai degrabă o expediție a cărei rută nu va fi dezvăluită, dar care a fost gândită în funcție de necesitățile logistice și de securitate, dar și de programul președintelui Putin care ulterior are planificată o vizită de lucru în Districtul Federal Siberian. După cum bine se știe, o parte din popularitatea liderului de la Moscova se bazează pe imaginea-cult de macho a lui Putin, amator de activități în natură și salvator al unor specii de animale aflate în pericol de dispariție.

Purtătorul de cuvânt a președintelui rus a evitat să ofere și alte detalii cu privire la modul în care liderul de la Kremlin își va petrece ziua, dacă este însoțit de prieteni sau nu, limitându-se să mentioneze că e ”doar o vacanță” și să-i asigure pe toți cei care vor dori să-i ureze de bine liderului rus că telefoanele, scrisorile și telegramele de felicitare vor fi preluate și transmise lui Putin la revenirea la Moscova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new