Pepiniera de parlamentari de extremă dreapta

February 2, 2017

Nu comentez nimic pe tema ordonanței mult hulite, deoarece eu consider că vremea oricăror discuții civilizate, raționale, bazate pe argumente pertinente de natură juridică a trecut de mult.

 

Acum se discută strict în registrul emoțional, și cel de imagine. Adică se capitalizează și se amplifică prin manipulări grosolane, cu tușe groase ca o mască de clown, frustările unui segment politic ce tocmai a înregistrat o înfrângere în alegerile de acum o lună de zile, cu scopul de a crea tensiuni generatoare de emoții publice puternice , care mai apoi, ca și în cazul tragediei de la Colectiv să fie la rândul lor capitalizate si exploatate politic.

Nimic nou! Mecanismul acesta nu este vreo măreață invenție și, pe cât e de simplu, pe atât este de eficient. Acum suntem în faza în care poți să spui și doar “Uite un cal!”, ca în secunda următoare o mulțime isterizată va urla “Hoții! DNA, DNA/Să vină să va ia! Jos ciuma rosie!” si eventual “Dragnea a furat calul!”, ca să fie și calul introdus cumva în ecuație deși el e bine mersi în grajd și nu are nimic în comun cu protestele.

Iar formele astea de manifestare ating, în unele situații, grotescul! Adică, mie personal mi se pare de mare angajament să fii deputat sau senator al României, cu jurământul depus și deci parte a sistemului, dar să nu fii capabil să îți depășești condiția de mic ong-ist isteric și frustat, militant anti-sistem, comportându-te ca atare în funcție de interesele finanțatorului.

Pe fix același mecanism, euro-scepticii au ajuns azi o forță politică importantă în Europa. Si da, lăsând la o parte subiectul în disputa din stradă, în privința manifestărilor din parlament nu-i nicio diferență între membrii/liderii UKIP din UK sau National Front din Franța și energicii ONG-ști vopsiți în oameni politici peste noapte, intrați recent în Parlamentul României.

Sorin Ardelean

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new