Peste 7.000 de angajaţi ai instituţiilor din cadrul Sistemului național de apărare vor participa la exercițiul ”Histria 15”

September 4, 2015

Aproximativ 7.000 de angajați ai instituțiilor din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională, cu 800 de mijloace tehnice, vor participa la exercițiul inter-instituțional, de nivel strategic, HISTRIA 15, care se va desfășura, în perioada 7-18 septembrie, pe teritoriul național.

Exercițiul, condus de Ministerul Apărării Naționale, prin Statul Major General, are ca scop antrenarea structurilor de conducere și execuție la nivel național pentru planificarea și executarea unei game diversificate de misiuni, precizează MApN, într-un comunicat publicat pe site-ul oficial al instituției.

“HISTRIA 15 are la baza un scenariu fictiv, complex, adaptat mediului de securitate actual, în conformitate cu legislația națională în domeniul apărării și securității naționale și în corelație cu prevederile Cartei ONU și articolelor 3, 4 și 5 ale Tratatului Atlanticului de Nord”, menționează sursa citată.

Conform acestui scenariu, România va răspunde gradual riscurilor și amenințărilor la adresa securității și integrității teritoriale. Măsurile de răspuns la criză și apărarea națională se vor adopta în condițiile implicarii NATO și UE.

Biroul de Presă al MApN mai precizează că: ”Premergător începerii exercițiului, militarii și tehnica se vor deplasa în cele nouă poligoane și raioane, unde se vor desfășura activități practice specifice”.

La exercițiu Histria 15, pe lângă personalul și structurile MApN, participă personal și structuri din Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Justiției, Ministerul Transporturilor, Ministerul Finanțelor Publice, Ministerul Economiei, Comerțului si Turismului, Ministerul Sănătății, Ministerul pentru Societatea Informațională, Serviciul Român de Informații, Serviciul de Informații Externe, Serviciul de Telecomunicații Speciale și Serviciul de Protecție și Pază.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new