Polonia va investi 40 de miliarde $ pentru modernizarea armatei

June 4, 2013

Polonia se angajează să investească masiv în vederea modernizării forțelor sale armate, în ciuda problemelor economice prelungite și va aloca aproximativ 40 de miliarde de dolari în următorul deceniu pentru atingerea acestui obiectiv, a declarat la începutul acestei săptămâni premierul polonez Donald Tusk, citat de Ria Novosti .

Prioritățile programului de modernizare includ achiziționarea de rachete ghidate pentru aeronavele de luptă F16, dezvoltarea forțelor speciale și a diviziei de rachete navale de la Marea Baltică, precum și asigurarea unui număr suficient de vehicule aeriene fără pilot (UAV), a spus Tusk.

În luarea deciziei de a susține nivelul cheltuielilor pentru apărare, am avut în vedere şi faptul că în timpul crizei economice vom vedea aceste fonduri sunt utilizate mai eficient“, a spus Prim-ministrul polonez. El a reiterat, de asemenea, angajamentul Varșoviei de a dezvolta colaborarea pe domeniul apărării în cadrul Grupului de la Vişegrad (Ungaria, Cehia, Slovacia și Polonia).

Am invitat vecinii noștri din Grupul de la Vișegrad să lucrăm împreună cu privire la modificările noastre de apărare inteligentă” regională a spus el.

Speranţa Poloniei este prin colaborarea în domeniul apărării cu celelalte state membre ale Grupului de la Vişegrad va ajuta la rândul său ca un sistem de apărare antirachetă regional să devină realitate, a mai precizat Tusk. Reamintim că Polonia vrea să coopereze cu Franța și Germania privind stabilirea propriului sistem de apărare anti-rachetă, demersurile în acest sens fiind făcute public anul trecut de către ministrul polonez al Apărării Tomasz Siemoniak.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new