Preşedintele rus Vladimir Putin şi soţia sa au decis să pună capăt mariajului

June 5, 2013

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, în vârstă de 60 de ani, a anunţat în această seară că a decis, împreună cu soţia sa Liudmila, să pună capăt căsătoriei ce a durat mai bine de 30 de ani. Anunţul a fost făcut  de cei doi în faţa jurnaliştilor de la televiziunea publică Russia 24, la ieşirea de la un spectacol de balet. Aceasta a fost de altfel prima ieşire în public a celor doi împreună de la inaugurarea pe 7 mai anul trecut a noului mandat prezidenţial al lui Vladimir Putin.

Motivul separării celor doi ar fi programul de lucru extins al preşedintelui, precum şi necesitatea de a fi mereu prezent în ochii opiniei publice, menţionează Ria Novosti.

“Prin îndatoririle unui preşedinte se află numeroase evenimente la care trebui să fie prezent şi care îl expun opiniei publice. Unora le place acest lucru, acest stil de viaţă, altora nu”a precizat şeful statului rus, menţionând că soţia sa a purtat destoinic povara de a fi 9 ani Prima Doamnă a Rusiei.

“Nu ne vedem deloc, el este tot timpul la lucru, copiii au crescut deja. Acum fiecare are viata lui, mie nu-mi place să fiu o persoană publică”, a spus Ludmila Putina pentru jurnalişti.

Cei doi s-au căsătorit în 1983, având împreună 2 fete. Anunţul de astăzi pune capăt unui şir întreg de speculaţii şi semne de întrebare privind mariajul preşedintelui. În ultimii ani, Vladimir Putin a fost acuzat de implicarea în cel puţin o relaţie extraconjugală de lungă durată, în urma căreia ar avea deja doi copii, fără însă ca media să prezinte probe în acest sens. Cert este însă că, din momentul pronunţării divorţului, Vladimir Putin intră în categoria celor mai râvniţi burlaci din lume. Pentru cât timp rămâne de văzut.

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, Dmitri Peskov, a declarat pentru Ria Novosti că juridic cei doi încă nu au divorţat, dar că aceasta e o chestiune formală mai puţin importantă, ce urmează a fi derulată în următoarea perioadă.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new