Preşedintele Venezuelei Hugo Chavez a murit

March 5, 2013

Preşedintele Venezuelei Hugo Chavez a murit, marţi, 5 martie 2013, la vârsta de 58 de ani.

De data aceasta oficial, după ce presa de peste Ocean a speculat săptămâna trecută că liderul de la Caracas ar fi fost în moarte cerebrală. Anunţul morţii preşedintelui a fost făcut de vicepreşedintele venezuelean, Nicolas Maduro, citat de agențiile de presă occidentale. „Trebuie să fim uniţi, acum mai mult ca niciodată“, a spus Maduro şi a declarat că va anunţa planurile referitoare la înmormântarea lui Chavez. „Oamenii noştri pot conta pe un guvern care să îi protejeze“, a mai spus vicepreşedintele, succesor în acest moment, până la alegerile anticipate ce vor avea loc în maxim 30 de zile.

Hugo Chavez, preşedinte al Venezuelei vreme de 14 ani, şi-a câştigat reputaţia de cel mai vizibil, vocal şi controversat lider din America Latină. Fost comandant al brigăzii de paraşutişti, s-a remarcat în urma loviturii de stat eşuate din 1992, datorită opoziţiei virulente faţă de Statele Unite.

Născut în 1954, Hugo Chavez a devenit preşedintele Venezuelei în 1999. Avea în spate o carieră militară şi era fondatorul Mişcării Revoluţionare Bolivariene. S-a făcut remarcat în timpul loviturii de stat eşuate din 1992, ceea ce i-a deschis calea spre cel mai înalt post în stat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new