Preventiv, Hugo Chavez şi-a desemnat succesorul

December 10, 2012

Nicolas Maduro, vicepreședintele Venezuelei, a fost desemnat de către actualul lider de la Caracas, Hugo Chavez, drept succesor la conducerea statului.

În cursul săptămânii trecute Hugo Chavez şi-a anulat prezenţa în cadrul obişnuitelor sale show-uri tv şi a renunţat să mai comunice pe contul de Twitter.

Imediat au apărut şi speculaţiile privind înrăutăţirea stării de sănătate a liderului de la Caracas, care a urmat în primăvara acestui an un tratament în Cuba împotriva cancerului. Boala pare însă să fi recidivat şi necesită o nouă intervenţie chirurgicală. Într-o apariţie televizată înainte de reîntoarcerea în Cuba, Chavez a anunţat că şi-a ales un succesor, dacă se întâmplă ceva neprevăzut cu sine în urma acestei intervenţii, informează BBC.
Astfel, se pare că vom asista la un proces de tranziție a puterii, ca urmare a stării grave de sănătate de care suferă Chavez, Maduro având sarcina de a continua implementarea socialismului și a ideologiei chaviste în Venezuela.

Nicolas Maduro va asigura totodată interimatul la conducerea țării în situația în care Chavez nu va putea să își exercite atribuțiile, fiind și candidatul pentru postul de președinte, în cazul unor alegeri anticipate, propus de către partidul lui Chavez, notează portalul stiriexterne.com. Reamintim că Hugo Chavez a câştigat cel de-al patrulea mandat la conducerea Venezuelei la începutul lunii octombrie 2012, iar noul mandat urmează să intre în vigoare abia pe 10 ianuarie 2013.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new