Puzzles pieces !

December 14, 2014

Președintele ales Iohannis este încă în vacanță, în Palm Beach! Sau în Germania ! E drept, o vacanță bine-meritată după ce tocmai a câștigat alegerile în România. O destinație de lux, care însă nu a mai stârnit atâta emoție ca mini-vacanța de 4 zile a lui Ponta în Dubai. Iohannis este deja plecat, cu SPP cu tot după el de 10 zile! Cică revine, curând. Probabil mâine. Și oricât de mult s-ar strădui Mândruță să ne convingă că vacanța asta nu costă subliniind cu acest prilej încă o data, dacă mai era nevoie, modestia cuplului prezidențial, nu mă pot abține să nu mă gândesc că totuși, până la acest moment, veniturile familiei Iohannis sunt cele ale unei profesoare de liceu și ale unui primar la care mai putem adăuga niste încasări din chiriile unor case, nejustificate încă.  ANI este deja pusă în încurcătură. Ceilalți bugetari, fie ei de drepata sau de stânga par în continuare urmăriți de ghinion! Poate de la preluarea totală a puterii își vor permite și ceilalți profesori vacanțe de 10-14 zile în Palm Beach!

 Purtătoarea de vorbe, doamna Tatiana Bran, aleasă de Iohannis tocmai din însoritul Palm Beach pentru ai purta multele vorbe de duh (sau tăceri?!) ale noului nostru președinte, nu a dorit să comenteze vacanța cuplului prezidențial în US. Într-un interviu acordat ziarului on-line Gândul ne-a explicat că este o persoană din afara sistemului. Nu știm încă la care sistem se referă și dacă trebuie să ne îngrijoreze acest lucru sau e de bine! Nu de alta dar pare a fi avut legaturi intime am putea spune cu persoane care relatau despre lovitura de stat din România anului 2012 prin presa franceză. Si ceva legături, destul de apropiate și astea, cu revista Nature care descoperea întâmplător plagiatul lui Ponta în același an! Și cu banii ICR care iau finanțat în ultimii ani periplurile prin Europa și Statele Unite, pentru promovarea imaginii României în lume! Oricum, până se decide șeful său să articuleze niște luări de poziție, poate ne spune doamna Bran pe unde s-a perindat înainte de 1995, biografia sa fiind cam secretoasă cu acest aspect.

 ♦♦♦

Între timp, pe plaiurile mioritice DNA-ul redevine principalul actor pe scena politică.

 Ca atare, avem 32 de președinți de consilii județene sunt achetați în acest moment de DNA. Asta înseamnă că 32 de Consilii Județene sunt paralizate. Asta înseamnă fonduri blocate, finanțari blocate, proiecte locale finanțate din fonduri europene blocate, dacă nu chiar compromise de tot! Perdant rămâne votantul!

 Curtea Constituțională se dezice de toate hotărârile precedente și certifică, de data asta fără putere de tăgadă, că președintele este singurul om deasupra legii în România. Și unii procurorii! … Și unii judecători!

 Tot legat de justiție remarcăm și viteza cu care, după ce reprezentantul ambasadei SUA la Bucuresti a resesizat pericolul și, la cererea expresă a doamnei Codruța Kovesi, guvernul Ponta a emis ordonanța de urgență care reglementează acum controlul judiciar și cauțiunea. Noile reglementări acordă puteri sporite procurorilor. Este de apreciat grija pe care autoritățile americane o manifestă fața de un cod penal aplicabil românilor și la care cetățenii americani s-au demostrat a fi la fel de imuni ca și președintele în funcție! (Aplauze, vă rog!)

 Alți 2 judecători nu au căzut de acord în recursul în anulare formulat de Voiculescu în dosarul telepatia! Unul a spus că nu trebuie admis, altul a spus că trebuie admis. Indiferent de ce va spune completul de divergență, faptul că un judecător la un asemenea nivel a admis că sunt motive temeinice ca recursul să fie admis va lăsa loc la multe speculații pe viitor. La aflarea veștii că e nevoie de un complet de divergență care să hotărească care dintre cei doi are dreptate, în studio la B1 TV două dudui simulau un atac de panică ce părea a le aduce în pragul leșinului, la fel ca pe fecioarele cu hormonii vraiște dar bine încorsetate din vremurile de odinioară.

 Nu în ultimul rând, raportul senatului American despre tehnicile de interogare CIA o face mincinoasă în față pe Macovei care anul trecut spunea că de vină pentru zvonurile cum că România ar fi găzduit și acoperit actiunile CIA pe teritoriul ei, este desigur Voiculescu, care ar fi lansat aceste zvonuri cu ajutorul Antena 3! Macovei cerea atunci închiderea postului și a lui Voiculescu. Cel puțin pe jumătate i-a reușit! Poate că va avea mai mult succes acum când a devenit evident alierea dintre Voiculescu și senatul US, dacă va cere anchetarea sub arest preventiv a Senatului American pentru aderarea la grup infracțional organizat și prejudicierea statului prin inducerea de idei false, denigratoare la adresa României!

În plan parlamentar votul prin corespondență cerut cu atâta ardoare de diaspora iubitoare de drepturi fundamentale a fost rezolvat fiind respins definitiv în Camera Deputaților, camera decizională în acestă privință. Amuzant este că împotriva lui au votat inclusiv inițiatorii proiectului de lege!

 PS: Textul nu se adresează celor care cred că despre lucrurile serioase se poate discuta numai încruntându-ne unii la alții.

Sorin Ardelean

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new