Rasmussen exclude orice implicare a Alianței Nord-Atlantice în acordarea vreunui sprijin militar armatei ucrainene

September 4, 2014

Secretarul General al NATO, Anders Fogh Rasmussen: ”Statele membre NATO pot decide individual dacă furnizează arme Ucrainei; Alianța nu se va implica”.

Este la latitudinea fiecărui stat membru al NATO dacă va furniza în mod individual arme Ucrainei, a declarat joi secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, excluzând orice implicare a Alianței Nord-Atlantice în acordarea vreunui sprijin militar armatei ucrainene care luptă împotriva separatiștilor sprijiniți de Rusia, transmite agenția Reuters.

Capacitățile militare ‘se află în posesia aliaților individuali, așadar astfel de decizii sunt decizii naționale și nu vom interveni’ în adoptarea lor, a adăugat el.

Guvernul de la Kiev a cerut statelor occidentale să-i furnizeze tehnică militară astfel încât armata ucraineană să poată face față confruntărilor cu separatiștii susținuți de Moscova. Totuși, președintele ucrainean Petro Poroșenko a declarat joi, pe marginea summitului NATO, că va ordona vineri o încetare a focului pentru forțele armate ucrainene care luptă împotriva separatiștilor proruși, deschizând calea pentru punerea în aplicare a unui ‘plan de pace în etape’ pentru țara sa, informează Reuters.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new