Recep Erdogan şi Donald Trump se vor întâlni pe 16-17 mai la Washington

April 20, 2017

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan şi omologul său american, Donald Trump, urmează să aibă o întrevedere în cursul lunii mai, înaintea summitului NATO de la Bruxelles, a declarat Mevlut Cavusoglu, ministrul de Externe al Turciei, potrivit The Associated Press.

Aceasta va fi prima întrevedere între Erdogan şi Trump după ce preşedintele SUA şi-a început mandatul, în luna ianuarie. Cei doi președinți au mai discutat telefonic, cel mai recent când președintele Trump l-a felicitat pe omologul turc pentru reușita la Referendumul de schimbare a Constituției și instalarea la Ankara a unui regim prezidențial care îi va da lui Erdogan puteri extinse. Cei doi lideri au mai discutat şi despre situaţia din Siria şi atacul american asupra unei baze aeriene siriene ca răspuns la atacul chimic din provincia Idlib.

Situaţia din Siria şi extrădarea clericului musulman Fethullah Gulen, acuzat de către autorităţile de la Ankara de orchestrarea tentativei de lovitură de stat, sunt principalele probleme bilaterale care se vor afla pe agenda intâlnirii celor doi lideri de stat. Pe agendă va figura și parteneriatul cu Turcia în cadrul Alianței NATO.

Întâlnirea dintre preşedinţii Turciei şi Statelor Unite vine înaintea Summitului NATO de la Bruxelles, programat să aibă loc în perioada 24-25 mai 2017.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new