Reformarea serviciilor secrete ale SUA – prioritate a Administrației Trump

January 5, 2017

Președintele ales al SUA, Donald Trump, intenționează să reformeze serviciile secrete americane, întrucât consideră că unele dintre aceste agenții sunt supradimensionate sau politizate, scrie publicația Wall Street Journal (WSJ) în ediția de miercuri, citată de EFE.

Potrivit unor surse care au dorit să-și păstreze anonimatul, viitoarea Administrație Trump dorește să restructureze Agenția Centrală de Informații (CIA) pentru a diminua personalul care lucrează la sediul central al acestui serviciu și să suplimenteze în schimb numărul agenților trimiși în misiune în străinătate.

De asemenea, viitorul președinte al SUA consideră că Oficiul directorului comunității serviciilor de informații din SUA (DNI) dispune de resurse prea mari pentru nevoile sale reale și în plus această structură este politizată.

Punctul de vedere al echipei lui Trump este că serviciile de informații sunt total politizate’, a indicat publicației WSJ una dintre sursele consultate, care a mai apreciat că ”aceste servicii au nevoie și de ‘o cură de slăbire”.

Trump a criticat sever serviciile secrete americane pentru rapoartele invocate de actuala Administrație a lui Barack Obama în susținerea tezei că atacurile cibernetice care au pus-o în dificultate pe Hillary Clinton în timpul campaniei electorale au fost coordonate din Rusia.

Viitorul președinte se va întâlni vineri cu directorii CIA, FBI și DNI pentru a discuta despre acele rapoarte.

Sursă: AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new