Republica Moldova: Componența noului guvern va fi prezentată pe 2 ianuarie 2016

December 28, 2015

Premierul recent desemnat Ion Sturza a anunțat luni că va prezenta în data de 2 ianuarie 2016 programul de guvernare și componența noului Cabinet de miniștri, informează agenția de știri MoldPres.

Candidatul la funcția de prim-ministru a avut o întâlnire cu președintele Parlamentului, Andrian Candu, despre care a declarat că a fost una productivă și că s-a discutat despre procedura de prezentare a programului de guvernare și a Cabinetului de miniștri.

“În termenul prevăzut de Constituție, urmează să fie convocat Biroul permanent pentru a stabili ziua ședinței speciale a Parlamentului în care voi cere votul de încredere al deputaților” a declarat Sturza.

“În zilele ce urmează voi avea discuții cu fracțiunile parlamentare, care așteaptă să fie anunțați candidații la funcția de miniștri. Rămân pe principiul că aceștia trebuie să fie persoane neafiliate politic. Vom forma o echipă care va include foarte multe nume noi, dar nu întâmplătoare. Lista deja va fi gata sâmbătă dimineața, iar duminică membrii Guvenului desemnat urmează să semneze declarația de integritate” a adăugat premierul desemnat.

Ion Sturza a fost desemnat, la 21 decembrie, de către șeful statului, Nicolae Timofti, pentru funcția de premier. Până acum, candidatul a avut întrevederi cu deputații PLDM, PL și PPEM, în timp ce fracțiunile PDM și PSRM au refuzat să se întâlnească, declarând că nu vor susține candidatura acestuia la funcția de prim-ministru.

Potrivit Constituției, candidatul desemnat la funcția de Premier are la dispoziție 15 zile pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului de activitate şi a întregii liste a Guvernului. Acest termen expiră pe 4 ianuarie 2016.

Sursă: MoldPres

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new