România – Armata, SRI și SIE – procente bune privind cota de încredere a populației (Sondaj IRES)

December 12, 2013

Armata este instituția care beneficiază de cea mai mare cotă de încredere a populației, 52% dintre români acordând acesteia multă și foarte multă încredere, arată un sondaj al Institutului Român pentru Evaluare și Strategie dat publicității joi.

Următoarele două instituții cu rol în siguranța națională a României în ierarhia încrederii românilor sunt SRI și SIE, care beneficiază de încrederea crescută a peste jumătate dintre respondenți.

‘Agenția Națională de Integritate și Poliția sunt creditate cu multă și foarte multă încredere de 41% dintre respondenți, în timp ce Parchetul General se bucură de încredere ridicată din partea a 38% dintre respondenți, iar Direcția Națională Anticorupție de la 36% dintre cei chestionați’, se arată în studiul realizat de IRES.

Când vine însă vorba de încrederea în leadershipul instituțiilor cu rol în siguranța națională a României, ierarhia se schimbă. De cota cea mai ridicată de încredere (52%) beneficiază Teodor Meleșcanu, directorul SIE, urmat de George Maior, directorul SRI (44%). În ministrul Apărării, Mircea Dușa, au multă și foarte multă încredere un procent de 41% dintre respondenți, iar în Radu Stroe, Ministrul Afacerilor Interne, doar 39% dintre persoanele intervievate.

Raportul de cercetare IRES a fost realizat în perioada 9-10 decembrie, pe un eșantion de 1.240 de subiecți, având o marjă de eroare de +/-3%.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new