România la Centenar. Fără festivism.

January 10, 2018

Vă dați seama în ce mizerie abisală e neamul românesc la vreme de Centenar ?

Suntem furați de 28 de ani de toate scursorile, școlile au ajuns fabrici de idioți cu ifose, maneliștii fac legea, clanurile țigănești ne sfidează la adăpostul corectitudinii politice, iar poporul ăsta tace încălecat de o mână de lepre cu damf de usturoi și strungăreață de gestionari de MAT, parlamentari analfabeți care se scobesc în dinți și votează fără sa priceapă de ce ridică mâna.

Patru milioane de români și-au luat lumea în cap, și NU se vor mai întoarce, copiii multora dintre ei nu mai vorbesc românește. Iar lăturile astea se înfoaie la televizor și ne vorbesc ‘’decât’’ de proiecte de țară și plâng de mila diasporei…

De 28 de ani, nu avem autostrăzi. Spre Brașov, Timișoara, Iași, Cluj… și spre oriunde în lumea civilizată. Noi mergem doar spre nicăieri !  De 28 de ani n-au reușit să facă o autostradă până la Ploiesti, iar cea făcută până acum e degeaba, e goală, n-are ieșiri, ocolește și se termină în câmp. Pentru că nu sunt în stare să mai facă 7 km până în oraș.

De 28 de ani n-avem o centură care să ocolească Bucureștii, oamenii mor zilnic pe ea.

De 28 de ani ne pleacă medicii, spitalele sunt o ruină, copiii mor din lipsă de incubatoare (la Realitatea TV, o fundație ne cere să donăm 2 euro pentru ele, asta în timp ce codobatura lui Pandele face chefuri publice, cu Loredana c-o mână-n chiloți și una pe microfon).

De 28 de ani ni se interzice Istoria și ni se confiscă Trecutul ! Tot soiul de idioți, sau – după caz – oportuniști cu convingeri trecute în fișa postului, ne șterg din istorie marile personalități, după care ne vorbesc de repere, demnitate și identitate națională.

Țiitoarele de partid au ajuns să ne dea, telegenic dubitativ, lecții de moralitate (asta după ce, vorba unei prietene, mai ieri le fâlfâia șervetul sub masă la chefurile șefilor). România a fost părăsită de istorie, de repere și chiar de propriul popor. România e pe cale de a deveni, la Centenar, o ficțiune administrativă ridicolă.
Nu mai cred în poporul ăsta, pentru noi Viitorul tocmai a devenit trecut ! Ce trebuie să se întâmple ca să ne revenim ?

av. Doru Costea

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new