România: Membrii Guvernului Grindeanu au depus jurământul de învestitură

January 4, 2017

Într-o atmosferă tensionată și glacială, membrii Guvernului Sorin Grindeanu au depus, miercuri, la Palatul Cotroceni, jurământul de învestitură în fața președintelui Klaus Iohannis.

La ceremonia care a avut loc la Palatul Cotroceni au participat și președinții Senatului și Camerei Deputaților, Călin Popescu-Tăriceanu, respectiv Liviu Dragnea, președintele Curții Constituționale, Valer Dorneanu.

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că noul Guvern are promisiuni complicate de îndeplinit și le-a solicitat membrilor Cabinetului Sorin Grindeanu să livreze ceea ce a fost promis în campania electorală. “Din acest moment, dvs sunteți Guvernul României. Aveți o misiune grea, aveți de îndeplinit promisiuni complicate. Trebuie să livrați ceea ce a fost promis în campania electorală” a afirmat șeful statului la ceremonia de învestitură a Cabinetului condus de Sorin Grindeanu.

De asemenea, președintele Iohannis le-a cerut noilor miniștri să sprijine o justiție independentă, orientarea euro-atlantică a României și să gestioneze în mod responsabil economia. “Aștept și mulți așteaptă, nu toți, să faceți tot ce se poate, cât se poate să sprijiniți o justiție independentă în România, asta înseamnă întărirea statului de drept”, a spus Iohannis la ceremonia de  învestitură.

El a arătat că mai așteaptă de la Guvern să păstreze orientarea euro-atlantică a României și să gestioneze în mod responsabil economia.

“Așteptăm cu toții să gestionați în mod responsabil economia românească atât cât depinde de Guvern, să gestionați în mod responsabil finanțele publice”, a adăugat șeful statului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new