România și Moldova, protocol de colaborare între Agențiile Naționale pentru Reglementare în Energetică

October 2, 2014

România și Republica Moldova au parafat un protocol de colaborare ce vizează activitatea Agențiilor Naționale pentru Reglementare în Energetică /ANRE/ din cele două țări, se arată într-un comunicat de presă al ANRE, potrivit Agerpres.

Protocolul are ca obiectiv colaborarea dintre cele două autorități publice în ceea ce privește activitatea de elaborare a cadrului de reglementare necesar funcționării sectorului și pieței energiei electrice, termice și gazelor naturale, în condiții de concurență, transparență și protecție a consumatorilor.

Conform comunicatului de presă emis de ANRE, în cadrul discuțiilor au fost abordate subiecte de actualitate din sectorul energetic al Republicii Moldova, aspecte privind perspectivele pieței de energie din Uniunea Europeană, precum și sprijinul pe care ANRE îl va acorda la elaborarea cadrului de reglementare în conformitate cu prevederile cuprinse în Pachetul 3 Energie în vederea integrării Republicii Moldova în piață unică europeană.

Prin încheierea acestui protocol se urmărește promovarea unei activități de informare și schimb de experiență, prin asigurarea schimbului reciproc de date, informații și documente legate aplicarea legislației europene în domeniul energiei electrice, inclusiv a energiei produse din surse regenerabile de energie și gazelor naturale.

O delegație de experți ai ANRE din România, condusă de președintele Niculae Havrileț, a efectuat, în perioada 1-2 octombrie, o vizită de lucru la ANRE din Republica Moldova. Principal scop al întâlnirii a fost încheierea unui protocol între ANRE România și ANRE Moldova, în vederea dezvoltării și consolidării colaborării dintre cele două instituții de reglementare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new