Rusia a preluat președinția rotativă a Consiliului de Securitate al ONU

June 1, 2014

De la 1 iunie, Rusia a preluat conducerea rotativă a Consiliului de Securitate al ONU de la Coreea de Sud care a condus această structură a ONU în luna mai. Peste o lună, Rusia va preda președinția Rwandei.

Potrivit site-ului Vocea Rusiei, ambasadorul rus la ONU, Vitali Ciurkin a declarat jurnaliștilor că graficul activității Consiliului de Securitate „promite să fie intens”.

„O atenție deosebită se va acorda Orientului Mijlociu, vom discuta situația din Yemen, Libia, procesul demilitarizării chimice din Siria, situația umanitară din această țară”, a precizat diplomatul rus.

În pofida faptului că în planul de activitate a Consiliului de Securitate în luna iunie deocamdată nu sunt prevăzute întâlniri separate privind Ucraina, ambasadorul rus nu a exclus posibilitatea desfășurării lor. Menționăm că în luna mai au avut loc 2 reuniuni pe tema crizei din Ucraina, fără a se ajunge însă la vreun rezultat notabil.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new