Rusia, China şi India vor desfăşura cinci exerciţii militare comune în 2015

May 16, 2015

Rusia va desfăşura în al doilea semestru al acestui an cinci exerciţii militare comune cu China, India, Mongolia şi foste republici sovietice care nu sunt membre NATO, a anunţat miercuri Administrația Prezidențială de la Moscova.

Exerciţiile, care vor avea loc cu participarea Chinei, Indiei, Mongoliei, precum şi a Organizaţiei Tratatului pentru Securitate Colectivă (Armenia, Belarus, Kazahstan, Kârgâzstan, Rusia şi Tadjikistan), vor fi consacrate “menţinerii păcii şi luptei contra terorismului”, se arată într-un comunicat al Kremlinului.

Cinci sute de comandouri din Ivanov şi Ulianovsk, două avioane de vânătoare de tip Su-25, două bombardiere de tip Su-24 şi elicoptere Mi-8 şi Mi-24 au fost trimise deja spre Tadjikistan, care găzduieşte cea mai mare bază militară rusă din străinătate, a anunţat miercuri Ministerul rus al Apărării, citat de Interfax.

De reținut că Marina militară a Rusiei și fortele navale ale Armatei populare a Chinei efectuează în intervalul 11-21 mai 2015 o serie de exerciții comune în cadrul ”Joint Sea Cooperation 2015″. La o parte din aplicații vor fi prezenți și cei doi președinți, Vladimir Putin și Xi Jinping.

Anterior, purtătorul de cuvânt al ministerului chinez al apărării, Geng Tansheng, a ținut să precizeze că este primul exercitiu de acest gen desfășurat de cele două țări în Mediterana. Manevrele vizează extinderea cooperării între Rusia și China. Moscova a subliniat, la rândul său, că preconizatele aplicații nu au legatură cu evenimentele recente și situația politică din Mediterana.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new