Rusia și Coreea de Sud ar putea renunța la regimul de vize

September 22, 2013

Prim-ministrul rus Dmitri Medvedev a aprobat proiectul unui acord și a cerut Ministerului rus de Externe să poarte discuții cu autoritățile din Coreea de Sud privind eliminarea regimul de vize cu acest stat, susține portalul Turizm.ru

‘Cetățenii statelor parte ale acestui acord, care sunt proprietarii unor documente legale de călătorie și nu au intenția de a se angaja în activități de muncă, învățare în școli sau de a-și schimba reședința pe teritoriul celuilalt stat, sunt exceptate de la obligația de a obține vize pentru intrarea, șederea, ruta de ieșire sau tranzit pe teritoriul celorlalte părți’ – se menționează în proiectul de acord aprobat de premierul rus.

Fiecare perioadă de ședere pentru care nu va fi necesară obținerea de viză  nu poate depăși 60 de zile. De asemenea, perioada totală de ședere autorizată a unei persoane de pe teritoriul celeilalte părți nu trebuie să depășească 90 de zile în decurs de 6 luni.

Potrivit statisticilor citate de Rosturizm, în prima jumătate a anului 2013, Coreea de Sud a fost vizitată de 54 mii 132 de cetățeni ai FR, cu 29% mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new