Rusia și India pregătesc ”Indra Nevi” 2015

July 14, 2015

În perioada 11-12 iulie 2015, la Vladivostok a avut loc prima conferință de planificare a exercițiilor militare comune ruso-indiene “INDRA-NEVI” 2015, informează printr-un comunicat Biroul de presă al Ministerului Apărării de la Moscova.

În timpul celor două zile ale reuniunii de la Vladivostok, reprezentanții Flotei Pacificului a Federației Ruse și Comandamentul Naval al Flotei de Est a Indiei au discutat probleme de organizare și planificare, calendarul și zonele de desfășurare ale exercițiilor din cadrul IndraNevi, precum și componența forțelor participante ale celor două părți.

Ca urmare a activității comune a fost adoptat și semnat Protocolul care reglementează colaborarea ruso-indiană.

Potrivit declarațiilor reprezentantului Flotei din Pacific a Rusiei, Căpitan Rang 1 Roman Martov, ”reuniunea secundă de planificare a exercițiilor ruso-indiane din cadrul “INDRA-NEVI” 2015 este programată a avea loc pe teritoriul Indiei, data exactă urmând a fi stabilită ulterior”.

Exercițiile navale comune ruso-indiene  ”Indra-Nevi” vor avea loc în toamnă și se vor desfășura în Oceanul Indian.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new