Rusia și NATO – exerciții navale simultane în Marea Neagră

July 6, 2014

În perioada 4 – 13 iulie, în arealul Mării Negre au loc exercițiile navale internaționale ‘Breeze 2014’, cu participarea navelor marinei SUA, al căror comandament se găsește la baza navală din Burgas, notează Agerpres.

România are două nave implicate in editia din acest an a exercițiilor navale comune desfășurate sub patronajul NATO. La Breeze 2014 mai sunt prezente forțe militare din Italia, Grecia, Franța.

Simultan cu manevrele Alianței Nord-Atlantice, Rusia a început aplicații de amploare ale Flotei sale din Marea Neagră, la care participă aproximativ 20 de nave și ambarcațiuni, peste 20 de avioane și elicoptere, precum și pușcași marini și artileria de coastă.

În conformitate cu prevederile Convenției de la Montreux, navele de război ale statelor neriverane pot să staționeze în Marea Neagră nu mai mult de 21 de zile. Un ‘joc al nervilor’ invocă experți ruși, cu privire la această concentrare de nave război ale NATO în apele Mării Negre, în contextul crizei ucrainene.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new