Schengen e mort! Trăiască Schengen!

January 23, 2016

România pare a fi pornit o nouă ofensivă la adresa “partenerilor” europeni cu speranța că poate, totuși, de miliardul ăla de euro pe care l-am plătit EADS-ului, ne lasă și pe noi o săptămână-două să ne jucăm în spațiul Schengen, chiar și numai cu un aeroport, ceva acolo, înainte ca Schengen-ul să fie declarat mort în mod oficial.

Inițial șeful tehnocraților dâmbovițeni (sau bruxellezi !?) a aranjat cu Ion să-i împrumute un avion privat cu care a zburat tocmai până la Berlin unde, direct și fără menajamente, a întrebat-o pe Frau Merkel, care-i treaba și dacă ne lasă să ne jucăm și noi prin ograda dânsei extinsă, aia de se cheamă Schengen, mai ales acu după ce comandă la importă vreun milion de oameni din Orientul Mijlociu și după ce descoperi brusc ca acest import depășește cu mult capacitatea ei de stocare, iar în consecință decise într-un mod unilateral democratic ca o parte dintre aceștia pot fi depozitați pe perioadă nedeterminată în România!

Frau Merkel, după ce l-a ascultat cu atenție, a stat, (s-)a cântărit, după care i-a răspuns ferm: Ja sicher, aber nein! Auf jeden fall nicht jetzt! Adică, în traducere liberă: “da, doar că nu !” și “în nici un caz acum”! Altfel spus: mai stați o tură băieți! Sigur, nu au fost oferite motive, explicații, justificări dar, hey, se stie! E vorba de Frau Merkel și de Germania ori după cum se știe, când e vorba de Merkel și Germania explicațiile nu mai sunt necesare, pentru că ei au depășit de mult acest stadiu!

După acest răsunător ”succes”, mă gândeam că poate dl. Ciolos își v-a revizui strategia un pic, mai ales că, de peste tot vin aproape zilnic vești cum că tot mai multe state europene au suspendat aplicarea acordului Schengen. Dar nu! Dar nu! După eșecul repurtat la Berlin, încrezator în justețea cauzei, neînfricat și cutezător precum Batman, secondat de o pleiadă de Robini de prin presa autohtonă, mulți dintre ei deveniți peste noapte din semi-acoperiți semi-descoperiți, premierul s-a orientat rapid spre Paris. Acolo PM Cioloș a avut o întrevedere în care a discutat iarăși despre admiterea României în spațiul Schengen chiar cu Monsieur Hollande însuși, care domn, după cum este, se știe, ne-a spus că e bine că vrem în Schengen și, bătându-ne amical pe umăr, a adaugat că Franța susține demersul României, doar că ar vrea să vadă ca România face totuși ceva mai mult și cât se poate de concret cu integrarea RRomilor….

Aici recunosc cinstit că m-am blocat! Mi-a dat cu ”NT”! CUM????!!!! Integrarea rromilor???? Aoleu!!!.. Păi examenul de admitere nu mai e pe bază de mare coruptie? Au schimbat bibliografia peste noapte? Nu se poate!!! Acum e pe bază de rromi? Să înteleg de aici că degeaba arestă Luluța aproape întreaga clasă politică și nimici orice urmă de capital românesc, că tot nu ne primesc ăștia niciunde? Să înteleg că acum e ok coruptia în sensul că făcu “puf” peste noapte și gata, nu mai e? S-a rezolvat corupția iar acum de fapt rromii sunt problema!? Eu zic că în realitate nu s-a schimbat nimic! Este adevarat că la multe capitole nu stăm bine, nu excelăm la aproape nimic si nu suntem primii în Europa, nici măcar la corupție!

Dar, deși nu sumtem noi nici mai corupți, nici mai coruptibili decât altii, corupția s-a demonstrat a fi un subiect foarte drag nouă și extrem de util altora. Iar asta le-a și permis celor interesați să facă cu noi exact ca în bancul ala cu Tache, Tică și Tușul la Găurică. În același timp, deși autist refuzam să acceptăm o evidență, în relatia cu ei ne comportăm exact ca în celălalt banc, ăla cu surdul si prostul! Pentru că, desigur, numai un surd poate răspunde constant la insistențele noastre cu “Haaaa?????” Iar dacă ei sunt surzii, ghici cine sunt proștii…

Sorin Ardelean

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new