Secretarul general al UN, Ban Ki-moon, a cerut ca Morsi şi aliaţii săi să fie eliberaţi

July 26, 2013

Secretarul general al Naţiunilor Unite, Ban Ki-moon, a cerut joi armatei egiptene să îi elibereze pe preşedintele islamist destituit Mohamed Morsi şi pe alţi lideri ai mişcării Fraţilor Musulmani aflaţi în închisoare, a anunţat un purtător de cuvânt, citat de AFP şi Agerpres.

Potrivit site-ului NovaNews, Ban Ki-moon doreşte ca Morsi şi aliaţii săi ‘să fie eliberaţi sau ca dosarele lor să fie examinate în mod transparent, fără întârziere’, a explicat purtătorul de cuvânt Eduardo del Buey. Ban Ki-moon ‘urmăreşte cu atenţie şi cu o preocupare tot mai mare evenimentele din Egipt’, a adăugat del Buey, cu o zi înainte de noi manifestaţii rivale.

Una este organizată de simpatizanţii lui Morsi, iar cealaltă a fost lansată de şeful armatei, generalul Abdel Fattah al-Sisi, care cere să i se încredinţeze un ‘mandat’ pentru a pune capăt terorismului şi violenţei’.

‘Încă o dată, secretarul general lansează un apel tuturor părţilor implicate să dea dovadă de maxim de reţinere. El susţine dreptul tuturor egiptenilor de a manifesta în mod paşnic’, a precizat purtătorul de cuvânt al Naţiunilor Unite. Ban Ki-moon ‘solicită autorităţilor de tranziţie să asigure legea şi ordinea, garantând siguranţa tuturor egiptenilor’, potrivit lui Eduardo del Buey.
Secretarul general la ONU reiterează, de asemenea, ‘apelul său la un dialog naţional semnificativ şi un proces de reconciliere care să nu excludă pe nimeni. Scopul său trebuie să fie punerea la punct a unei foi de parcurs care să ducă la revenirea completă a controlului ţării în mâinile civililor, a ordinii constituţionale şi guvernării democratice’, menționează sursa citată.

Mohamed Morsi, provenit din rândurile Fraţilor Musulmani, se află în arest împreună cu unii dintre colaboratorii săi, într-un loc secret, după înlăturarea sa de la putere pe 3 iulie 2013.

Secretarul general al Naţiunilor Unite, Ban Ki-moon, a cerut joi armatei egiptene să îi elibereze pe preşedintele islamist destituit Mohamed Morsi şi pe alţi lideri ai mişcării Fraţilor Musulmani aflaţi în închisoare, a anunţat un purtător de cuvânt, citat de AFP şi Agerpres. – See more at: http://www.novanews.ro/stire/ban-ki-moon-vrea-ca-morsi-si-aliatii-sai-sa-fie-eliberati#sthash.0Fasrsu0.dpuf

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new