Seful CIA a demisionat ca urmare a unei “afaceri” extraconjugale

November 10, 2012

David Petraeus şi-a dat demisia din funcţia de director al CIA – poziţie pe care o deţinea din anul 2011 – din cauza unei relaţii extraconjugale, informează agenţiile de presă din străinatate.

Într-o scrisoare transmisă CIA, Petraeus, în vârstă de 60 de ani, spune că s-a întâlnit cu preşedintele SUA Barack Obama la Casa Albă şi l-a rugat “să îi permită, din motive personale, să demisioneze din funcţia sa”.

“După ce am fost căsătorit timp de 37 de ani, am dat dovadă de o judecată extrem de precară şi am intrat într-o relaţie extraconjugală”, a scris David Petraeus. “Un astfel de comportament este inacceptabil, atât pentru un soţ, cât şi pentru un lider al unei organizaţii ca a noastră”, a mai spus Petraeus.

Barack Obama a transmis, într-o declaraţie oficială, că a acceptat demisia lui Petraeus, mulţumindu-i pentru activitatea sa la CIA şi pentru că a condus trupele americane în Irak şi Afghanistan.

Demisia lui Petraeus, bruscă şi neaşteptată, pare să pună capăt carierei publice a unui om care a jucat un rol cheie în războiul din Irak. Seful CIA a fost criticat in numeroase randuri pentru modul in care a gestionat criza din orasul Benghazi, soldata cu moartea ambasadorului american in Libia.

Această retragere va da o mare bătaie de cap pentru a-l înlocui, în timp ce Barack Obama, abia reales, ar trebui deja să înlocuiască mai mulţi membri influenţi ai cabinetului său ca secretarul de stat Hillary Clinton şi şeful Pentagonului Leon Panetta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new