Șeful Rosneft, Igor Sechin nu prevede evoluții spectaculoase ale prețului la petrol

September 24, 2013

Președintele companiei de stat ”Rosneft”, Igor Sechin susține că nu sunt așteptate evoluții spectaculoase în privința prețului la petrol. Afirmația a fost făcută în cadrul unei întâlniri de lucru cu premierul rus Dmitry Medvedev.

Potrivit Business_TASS, în timpul discuției cu șeful companiei-gigant ce deține monopolul pe piața rusă, Medvedev s-a interesat de mișcările de pe piața de capital privind prețul petrolului, nefiind un secret că o scădere serioasă a prețului la acest combustibil ar afecta grav economia rusă. ‘Noi reușim să păstrăm lucrurile sub control, lucrăm în mod activ cu traderi din întreaga lume și contractele pe termen lung sunt, în opinia noastră, o componentă cheie privind stabilitatea la nivelul prețurilor. Cred că evoluții dramatice privind prețul petrolului nu vor fi, deși, desigur, ne putem confrunta cu o anumită volatilitate, în limite rezonabile ‘ – a spus Sechin.

“În acest sens, trebuie să cercetăm în primul rând bugetele țărilor producătoare/exportatoare de produse petroliere, ce prețuri sunt prevăzute în bugetele lor, în fondurile extra-bugetare. Și trebuie, desigur, să monitorizăm continuu tendințele care sunt în curs de dezvoltare pe piețele bursiere, volumul de tranzacționare futures, acțiunile speculative, toate acestea fiind implicate în formarea prețurilor ” – a mai precizat președintele “Rosneft”.

Șeful ”Rosneft” a reamintit deasemenea faptul că societatea pe care o conduce este un participant activ pe piața mondială pentru furnizarea de materii prime și produse petroliere, iar capitalizarea companiei pentru anul în curs a crescut până la 86 miliarde de dolari în condițiile în care cu un an în urmă a fost de 62 de miliarde de dolari. Prognoza veniturilor de la Rosneft în acest an la bugetul consolidat de stat va fi de aproximativ 2.6 mii de miliarde de ruble.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new