Şeful Statului Major al Forţelor Armate din Ucraina a fost demis

February 19, 2014

Preşedintele ucrainean Victor Yanukovici a semnat decretul prin care l-a demis pe şeful Statului Major al Forţelor Armate, după ce Ministerul Apărării a anunţat extinderea atribuţiilor militarilor în operaţiunile contra “extremismului”.

Potrivit unui comunicat postat pe site-ul Preşedinţiei de la Kiev, şeful Statului Major, Volodimir Zamana, a fost demis, fiind înlocuit cu Iuri Iliin.

Cu puţin timp în urmă, Ministerul Apărării anunţase că armata ucraineană poate utiliza armele şi poate impune interdicţii de circulaţie, în cadrul măsurilor antiteroriste adoptate pentru neutralizarea “extremiştilor”. “Militarii au dreptul să utilizeze arme în cadrul operaţiunilor antiteroriste”, preciza Ministerul Apărării, citat de AFP. “Militarii au dreptul de a limita şi a interzice circulaţia vehiculelor şi a pietonilor”, a adăugat instituţia.

Serviciul ucrainean de securitate (SBU) a anunţat miercuri lansarea unor “operaţiuni antiteroriste” după violenţele soldate cu cel puţin 26 de morţi.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new