Sergey Shoigu: Din 2014 numărul recruților va scădea cu câteva zeci de mii

September 19, 2013

Armata rusă începe trecerea către constituirea forțelor militare prin angajare pe bază de contract. Începând de anul viitor numărul noilor recruți va cunoaște o scădere semnificativă. Cel puțin așa reiese din declarațiile ministrului Sergey Shoigu la o reuniune a Consiliului Public al Ministerului Apărării din Federația Rusă.

“Avem recruți doar acolo unde trebuie să pregătim rezerva necesară în caz de mobilizare, și aceasta este o componentă importantă a abordării noastre privind reforma armatei. Am terminat calculele, astfel că sunt în măsura să vă spun că din 2014 se reduce numărul de recruți. Pot să spun că nu sunt puțini. Cifra finală, cred că o putem oferi cu exactitate în noiembrie, dar încrederea mea este că vorbim de o reducere de zeci de mii “, – a spus Sergey Shoigu, citat de agenția Interfax.

Potrivit aceleiași surse, începând de anul viitor, Ministerul Apărării va opri urmărirea celor ce ar fi trebuit să fie recrutați și “capturarea” lor de către autoritățile îndrituite.

“Fie că ne place sau nu, armata trebuie să se constituie pe baza unui contract, sau altfel avem nevoie ca recrutarea militarilor în termen să se facă pentru o perioadă de cel puțin cinci ani. Complexitatea noilor sisteme de apărarea cere mai mult decât o minimă experiență în armată, caz în care recrutarea pentru un an, sau chiar doi devine inutilă deoarece nu va reuși pregătirea noilor recruți astfel ca ei să poată lupta în această armă” – a mai precizat ministrul rus al Apărării.

Potrivit Kommersant, cea mai recentă recrutare în Federația Rusă a avut loc în primăvara/vara acestui an, a început pe 31 martie 2013 și a durat până la jumătatea lunii iulie. În urma acestui demers, sub steagul Rusiei s-au înrolat aproximativ 153 de mii de cetățeni ruși cu vârste cuprinse între 18-27 ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new