Serviciile de informații militare daneze recrutează talentele ”blackhat”

March 19, 2016

Serviciul militar danez de informații încearcă “să lupte cu foc împotriva focului” și a anunțat că va pune bazele unei “Academii pentru hackeri”, în care vor fi pregătiți specialiști în domeniul securității informatice, iar absolvenții vor primi locuri de muncă în domeniu, conform site-ului instituției menționate.

”Ești un talentat «blackhat» ? Atunci poți să vii în Academia hackerilor” se spune într-un comunicat al Danish Defence Intelligence Service (DDIS). În același timp, comunicatul precizează că primii care vor urma cursurile acestei academii “sunt deja printre cei mai buni în acest domeniu”.

Conform DDIS, în cadrul academiei vor fi studiate metodele și procedeele aplicate de hackeri pentru a putea fi folosite împotriva piraților cibernetici.

Un ciclu de pregătire va dura patru luni și jumătate, iar prima promoție va începe în luna august, mai informează DDIS. Pe parcursul celor patru luni și jumătate de instruire cursanții vor urma trei module:

  • Un modul de bază în cadrul căruia vor afla mai multe despre crearea de rețele, infrastructura IT și de securitate avansată.
  • Un modul defensiv în care vor fi deprinse modalitățile de apărare împotriva hackerilor și atacurilor cibernetice.
  • Un modul ofensiv a cărui scop este asimilarea de către cursanți a unor tehnici reale de hacking.

Selecția candidaților se va desfășura până în luna iunie 2016 și va fi o combinație de teste online și interviuri directe cu experți psihologi ai apărării și unii dintre șefii operaționali ai serviciului respectiv.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new