Serviciile speciale ruse au anihilat o grupare teroristă din Caucazul de Nord, subordonată ISIS

November 23, 2015

Gruparea a fost descoperită în Republica Kabardino-Balkaria. După ce au fost lichidaţi rebelii, s-a descoperit că respectiva celulă era o filială subordonată Statului Islamic.

Prima fază a operaţiunii antiteroriste de la Nalchik s-a derulat duminică, în jurul orei 08.00. Poliţia locală avea informaţia că în pădurea din apropiere mai mulţi bărbaţi înarmaţi şi-au făcut un adăpost  subteran şi un atelier pentru fabricarea unor materiale explozibile.

Trupele de atac ale FSB şi ministerului rus de Interne au încercuit zona, luându-i prin surprindere pe rebeli. În urma schimbului de focuri au fost lichidaţi 11 luptători ai aşa-numitei filiale a Statului Islamic.

Potrivit Comitetului Naţional Antiterorist, gruparea identificată se ocupa cu recrutarea tinerilor şi trimiterea lor în Siria şi Irak pentru a lupta de partea Statului Islamic.

Spre seară, la verificarea de rutină a unui automobil, pasagerii au deschis focul asupra poliţiştilor, obligând autorităţile să lanseze o nouă operaţiune antiteroristă.

Atacatorii s-au ascuns într-o locuinţă şi au început să riposteze cu focuri de armă şi grenade. Casa a fost luată cu asalt de trupele speciale. Au fost ucişi încă 3 membri ai grupării teroriste.

După prăbuşirea avionului cu pasageri ruşi în Egipt, acţiune calificată drept „act terorist”, Rusia este în stare de alertă. Măsurile de securitate au fost sporite pe întreg teritoriul Federaţiei. Moscova propune crearea unei vaste coaliţii antiteroriste internaţionale care să lupte împotriva grupării Statul Islamic.

Peste câteva zile, la Moscova este aşteptat preşedintele Franţei. François Hollande va discuta cu  Vladimir Putin aspecte legate de lupta împotriva terorismului şi posibile metode  de soluţionare a crizei  din Siria.

Sursă: TVR

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new