Silvio Berlusconi – 7 ani de închisoare cu executare

June 24, 2013

Sentința nu este una definitivă. Fostul premier italian va putea face recurs la Curtea de Apel din Milano, apoi la Curtea de Casaţie de la Roma.

“Il Cavaliere” a primit şapte ani de închisoare în dosarul “Rubygate”, început la Milano în aprilie 2011, în care este acuzat de că ar fi plătit, în anul 2010, pentru mai mult de zece raporturi sexuale întreţinute cu o tânără marocană, Karima El-Mahroug, numită “Ruby”, care avea în acea perioadă vârsta de 17 ani, un delict pedepsit cu închisoarea, în Italia.

Sentinţa a fost emisă, după o zi întreagă de Cameră de consiliu, de trei judecătoare, Giulia Turri (preşedintă), Carmen D’Elia şi Orsola De Cristofaro, de la cea de-a patra secţie a Tribunalului din Milano.

Silvio Berlusconi nu a fost prezent la Tribunalul din Milano, fiind reprezentat de avocaţii săi, Niccolo Ghedini şi Piero Longo.

Parchetul din Milano ceruse o condamnare la şase ani de închisoare şi interdicţia permanentă de a exercita funcţii publice pentru Silvio Berlusconi, notează Reuters.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new