Spania: Regele propune socialiștilor să încerce formarea unui guvern

February 2, 2016

Regele Spaniei, Felipe, l-a propus marți pe șeful partidului socialist (PSOE) Pedro Sanchez să conducă discuțiile cu partidele politice în încercarea de a forma un guvern, misiune pe care socialistul a acceptat-o, informează Reuters și AFP, citând o sursă oficială.

“L-am propus pe dl Pedro Sanchez Castejon drept candidat la președinția guvernului”, a scris regele într-un text citit de președintele Congresului (camera inferioară a parlamentului spaniol) Patxi Lopez, la o lună și jumătate după alegerile din 20 decembrie 2015.

Exprimându-se după o scurtă întâlnire cu regele, Lopez a declarat că Sanchez ar avea nevoie de cel puțin trei săptămâni, eventual o lună, înainte de organizarea unui prim vot de încredere parlamentar.

Potrivit constituției Spaniei, un termen de două luni pentru formarea unui guvern intră în vigoare odată ce a avut loc primul vot. Dacă acest termen expiră, noi alegeri naționale sunt convocate, notează Reuters.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new