SPIEF – Igor Sechin: ”Obiectivul principal pentru Rosneft în 2014 – prospecțiunile din Marea Kara”

May 30, 2014

Igor Sechin (left) și Vladimir Putin

La finalul discuțiilor rezervate companiilor din domeniul energetic din cadrul lucrărilor Forumului Economic Internațional de la Sankt-Petersburg (Davos-ul rusesc), răspunzând la întrebarea “Care se consideră a fi obiectivul principal pentru Rosneft în 2014 ?” președintele gigantului mondial (a cărui acționar majoritar este statul rus), Igor Sechin, a declarat că din punctul său de vedere, cel mai important proiect din acest an va fi începutul lucrărilor de prospecție în Marea Kara.

”Acest proiect are o semnificație specială pentru noi”, a comentat Igor Sechin. Începerea lucrărilor de explorare în Marea Kara (n.r.: din zona arctică) vor începe în luna august a acestui an. Compania va evalua volumul de resurse naturale și posibilitățile de extracție. “Nutresc foarte mult speranța că așteptările noastre vor fi confirmate. Dacă totul merge bine, va fi un eveniment de reper la nivel mondial” a mai precizat Igor Sechin.

Șeful petrodolarilor Federației Ruse a adăugat că explorarea și exploatarea resurselor din zona arctică va fi continuată apoi cu proiecte importante în Marea Barents (împreună cu Statoil, companie deținută de statul norvegian). Compania Rosneft are în strategia de lucru însă și un proiect vizând resursele din Marea Neagră. Dar toate acestea țin de strategia de lucru și evenimentule cheie din 2015″ a precizat Sechin.

Reamintim că exploatarea depozitelor de hidrocarburi din Marea Kara se efectuează în comun cu gigantul american “Exxon Mobil”, colaborarea dintre cele două corporații nefiind afectată de recentele tensiuni dintre Rusia și SUA, lucru confirmat chiar de Igor Sechin.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new