Statele Unite solicită membrilor europeni ai NATO să-şi sporească cheltuielile militare

May 3, 2014

Statele Unite ale Americii, prin vocea Secretarului Apărării Chuck Hagel, solicită membrilor europeni ai NATO să-şi sporească cheltuielile militare, pentru a face faţă Rusiei.

”În pofida dificultăţilor financiare, statele membre ale NATO trebuie să-şi sporească bugetele apărării pentru a face faţă Rusiei, care pe termen lung va încerca să testeze Alianţa Nord-Atlantică” consideră şeful Pentagonului, Chuck Hagel.

De altfel, Secretarul american al apărării va propune organizarea cât mai curând a unei reuniuni ministeriale a NATO consacrate investiţiilor în sectorul apărării, întâlnire la care să participe şi miniştrii de finanţe din țările membre.

Reamintim că în cadrul discursului cu ocazia şedinţei solemne a Parlamentului României, care a marcat 10 ani de la aderarea ţării noastre la NATO, premierul Victor Ponta s-a referit și la bugetul alocat Apărării precum şi la necesitatea suplimentării acestuia pentru a putea răspunde în continuare solicitărilor Alianţei. În anul 2012 Ministerul Apărării a avut alocat 1,12% din PIB, în 2013 – 1,38%, în 2014 – 1,42% iar pentru 2015 se preconizează un buget de 2% din PIB.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new