Noul ministru rus al Culturii: “Lenin ar trebui îngropat”

June 10, 2012

Ministrul Culturii, Vladimir Medinsky a declarat în cadrul unei emisiuni radio la Echo Moskva că: “Vladimir Lenin ar trebui înmormântat iar mausoleul lui transformat într-un muzeu”. Noul ministru reia astfel o temă intens dezbătută în Rusia privind soarta trupului mumificat al importantului lider bolșevic. “Întotdeauna am crezut că trupul lui trebuie să fie returnat gliei. E suficient să observăm toate ritualurile esențiale privind viața și moartea, pentru a vedea de ce e normal un astfel de lucru” a spus ministrul Medinsky în emisiunea Kseniei Larina.
În plus, ministrul Culturii din noul cabinet Medvedev a ținut să precizeze că dacă se va ajunge la un acord asupra acestei decizii, “deoarece Lenin a fost un important personaj public, înhumarea sa într-un loc demn va fi însoțită de funeralii de stat adecvate, distincţii şi onoruri militare.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new