SUA – arme și echipament tehnic pentru rebelii sirieni ?

September 12, 2013

Statele Unite au început să livreze arme şi echipamente tehnice rebelilor sirieni, scrie ziarul The Washington Post (WP) în ediţia de miercuri.

Citând surse americane şi siriene, cotidianul american scrie că CIA a început să livreze încărcături cu “ajutor material letal” în ultimele 15 zile.

Ziarul adaugă, pe site, că Departamentul de Stat a trimis vehicule şi alte materiale, inclusiv echipamente de comunicaţii sofisticate şi kituri medicale de luptă.

CIA, contactată de AFP, a declarat că nu are de făcut vreun comentariu cu privire la informaţiile publicate de Washington Post. Încărcăturile de armament care, potrivit cotidianului, se limitează la arme uşoare şi muniţie, sosesc într-un moment crucial în confruntarea sângeroasă dintre rebeli şi Guvernul lui Bashar al-Assad.

The Washington Post citează oficiali americani care afirmă că scopul asistenţei materiale este să ajute la consolidarea coeziunii grupurilor armatei siriene de opoziţie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new