SUA își sporește prezența militară în Coreea de Sud

January 8, 2014

SUA intenţionează să-şi consolideze prezenţa militară din Coreea de Sud, a anunţat purtătorul de cuvânt al Pentagonului,  locotenent-colonelul Damien Pickart, citat de Reuters.

Potrivit oficialului american, SUA vor trimite trupe suplimentare şi echipament militar de ultimă generaţie. În februarie, pentru o perioadă de nouă luni de zile, va fi trimis un contingent suplimentar de peste 800 de militari, 40 de tancuri M1 Abrams şi tot atâtea maşini de luptă a infanteriei.

În prezent, acolo sunt dislocaţi circa 28.000 de militari americani. Analiştii geo-politici sunt de părere că procesul de consolidare al prezenţei americane în regiune ilustrează schimbarea interesului militar al SUA: anterior, în centrul atenţiei se aflau Irak şi Afganistan, în prezent este vorba de Asia de Est.

Secretarul de stat american John Kerry s-a întâlnit marți cu ministrul sud-coreean de Externe Yun Byung-se la Washington, , și a declarat la finalul reuniunii că poziția SUA și a Coreei de Sud rămâne neschimbată privind riscul de destabilizare a regiunii asociat armelor nucleare din Coreea de Nord.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new