SUA: Magnatul Trump a câştigat alegerile în două state; Clinton şi Sanders, câte o victorie în tabăra democrată

March 9, 2016

Donald Trump a câştigat alegerile primare din statele americane Michigan şi Mississippi, obţinând un avantaj important în faţa contracandidaţilor republicani, în timp ce Bernie Sanders a înregistrat victoria în Michigan, iar Hillary Clinton, în Mississippi, relatează BBC News online.

Potrivit agenției Mediafax, cu cele două victorii obţinute în Michigan şi Mississippi, miliardarul Donald Trump, care nu are experienţă în astfel de alegeri, şi-a consolidat şi mai mult poziţia din fruntea clasamentului în tabăra republicanilor, obţinând un avantaj important în faţa contracandidaţilor pentru a fi desemnat de partidul Republican candidatul pentru alegerile generale din noiembrie.

Trump este urmat de Ted Cruz în clasament, care a câştigat alegerile primare din Idaho, iar rezultatele din Hawaii urmează să fie anunţate în curând.

UPDATE: Candidatul prezidenţial republican Donald Trump a câştigat și alegerile primare din statul Hawaii, potrivit estimărilor televiziunilor americane, relatează DPA şi AFP, citate de Agerpres.
Conform DPA, Donald Trump a fost votat de 45% dintre alegătorii republicani, în timp ce senatorul Ted Cruz este pe locul doi cu 31% din sufragii, în condiţiile în care voturile au fost numărate în 51% din secţiile de pe insulă. ‘Mulţumesc Hawaii’, a scris pe Twitter miliardarul, favorit în cursa pentru învestitura americană.

Trump se află în fruntea clasamentului şi în Florida, potrivit sondajelor, unde Marco Rubio, guvernator al statului Florida, se aşteaptă să câştige alegerile de săptămâna viitoare, dar va avea în continuare de recuperat pentru a-l ajunge din urmă pe miliardar.

În același timp, în tabăra democraţilor, Bernie Sanders a înregistrat victoria în alegerile primare din Michigan, ceea ce a venit ca un şoc pentru susţinătorii lui Clinton, care, potrivit sondajelor, se afla în preferinţele alegătorilor din statul respectiv.

“Le mulţumesc cetăţenilor din Michigan pentru că au combătut estimătirile făcute de sondaje şi ne-au oferit votul lor”, a declarat Sanders, după anunţarea rezultatelor.

Hillary Clinton, care conduce în cursa candidaţilor democraţi pentru prezidenţialele din noiembrie, a recuperat după înfrângerea din Michigan prin câştigarea alegerilor din Mississippi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new