SUA vor deschide un Centru American de Cultură la Tiraspol

September 26, 2012

Ambasadorul SUA în Republica Moldova a întreprins o vizită în partea stângă a Nistrului, unde a avut o serie de întâlniri cu administraţia de la Tiraspol în frunte cu liderul regiunii transnistrene, Evgheni Șevciuc.

Serviciul de presă al liderului transnistrean notează că în cadrul întrevederii, Evgheni Sevciuc a făcut o trecere în revistă a situaţiei economice şi sociale din regiune, atragând atenţia diplomatului american asupra problemei care a apărut din luna iunie a acestui an când băncile din SUA au încetat să accepte tranzacţii cu implicarea agenţilor economici şi a băncilor din stânga Nistrului. Potrivit lui Şevciuc, acestă presiune a devenit o barieră în plus în activitatea agenţilor economici transnistreni.

Ambasadorul William Henry Moser, a declarat că această problemă va fi discutată la Washington şi la următoarea întrevedere va veni cu detalii.

Motivul principal al vizitei diplomaţilor americani la Tiraspol este deschiderea în cadrul Universităţii de stat “Taras Şevcenko” a unui Centru american de cultură şi limbă engleză.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new