Summitul Parteneriatului Estic – Vilnius 2013

November 20, 2013

Liderii instituțiilor UE și reprezentanții la nivel înalt din cele 28 de state membre ale UE și 6 state partenere din Europa de Est (Armenia, Azerbaidjan, Georgia, Republica Moldova, Ucraina și Belarus) sunt așteptați să ia parte la cea de-a 3-a ediție a Summit-ului Parteneriatului Estic ce va avea loc în capitala Lituaniei, Vilnius. Evenimentul va fi găzduit de către Președintele Republicii Lituania, Dalia Grybauskaitė, și prezidat de președintele Consiliului European, Herman Van Rompuy.

Summitul Parteneriatul Estic are loc la fiecare doi ani (primele două reuniuni la nivel înalt au avut loc în Republica Cehă (Praga), 07 mai 2009, și în Polonia (Varșovia), 30 septembrie 2011). În timpul acestor întâlniri sunt discutate rezultatele Parteneriatului Estic, obiectivele pentru următorii doi ani și perspectivele de viitor. Rezultatele reuniunilor sunt reflectate în Declarația comună, care devine punctul de plecare pentru dezvoltarea în continuare a Parteneriatului Estic. Agenda actualei ediții a Summitului poate fi accesată aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new