Theresa May devine oficial lidera Partidului Conservator și noul PM al Marii Britanii

July 11, 2016

Primul discurs: Brexitul va fi un succes ! Un nou referendum este exclus.

Theresa May a fost desemnată oficial luni lidera Partidului Conservator din Marea Britanie de așa-numitul Comitet 1922, relatează BBC News.

Noua lideră a conservatorilor britanici, Theresa May, a dat asigurări luni, în primul său discurs după ce a fost confirmată în funcție, că Brexitul va fi un succes, că va unifica țara, divizată profund de referendumul privind apartenența la UE de luna trecută, și că va construi un Regat Unit mai bun, relatează The Independent

„Sunt onorată (…) să fiu aleasă de Partidul Conservator pentru a deveni liderul său” a spus Theresa May într-un discurs scurt rostit în fața Parlamentului, în aplauzele colegilor său de partid. Ea le-a adus un omagiu rivalei sale Andrea Leadsom, a cărei retragedere din cursă, luni, i-a deschis calea către a prelua conducerea formațiunii, și actualului premier al țării, David Cameron.
„Aș vrea să îi aduc un omagiu lui David Cameron, pentru modul în care a condus partidul și țara noastră” a spus ea.

„În cursul acestei campanii (pentru conducerea Partidului Conservator – n.r.), argumentele mele s-au bazat pe trei locuri. În primul rând, pe nevoia pentru o conducere puternică, experimentată, care să ne ghideze în viitoarea perioadă dificilă (pe plan – n.r.) politic și economic, pe nevoia de a negocia cel mai bun acord pentru ieșirea Marii Britanii din UE și pe construirea unui nou rol pentru noi în lume” a explicate ea, reiterând că „Brexit înseamnă Brexit”.

Ea a insistat asupra necesității de a unifica țara și de a pune la punct o perspectivă pozitivă de viitor pentru Marea Britanie. „O perspectivă a unui stat care lucrează nu numai pentru cei puțini privilegiați, ci care lucrează pentru fiecare dintre noi. Pentru că le vom da oamenilor mai mult control asupra vieților lor. Și astfel, împreună, vom construi o Marea Britanie mai bună” a conchis May.

May, în vârstă de 59 de ani, care a servit ca ministru de interne în ultimii șase ani, va deveni a doua femeie prim-ministru din istoria Marii Britanii după Margaret Thatcher.
 
May a susținut rămânerea în UE la referendumul de anul trecut. Ea a subliniat, însă, în repetate rânduri după anunțarea rezultatelor că „Brexit înseamnă Brexit” și că nu poate fi organizat un al doilea referendum.  „În calitate de premier, mă voi asigura că vom ieși din Uniunea Europeană” a spus ea.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new