Tribulațiile bravului agent FB*

November 23, 2015

Permiteți, să raportez: gata!  Să trăiți, am înțeles cum e cu doctrinele politice.

Smerit raportez că am fost confuz și că, inițial, am crezut că de stânga e curentul progresist, revoluționar, iar de dreapta ar fi conservatoriștii. Așa scria într-o carte, dar pe care nu am verificat-o să văd dacă era corespunzator certificată, prefațată și aprobată în prealabil de domnii Patapievici, Pleșu, Liiceanu ori măcar de Tolontan. Și, cum nu era, ca urmare a fost o lectură toxică.

De fapt, eu cred, ce mai,  sunt convins și sigur acea carte era o rămășiță nelichidată a vechiului regim, vorba unui mare poet pe care am uitat cum îl cheamă, dar presupun că aici autorul se referea la Iliescu! Opereta aceasta era sigur menită să sădească dihonie bipolară în mintea mea slabă de agent FB* neinstruit. Privind introspectiv în retrovizoare, acum după ce pericolul a fost dejucat, cred că am fost victima unui atac mârșav pus la cale de dușmanii istorici ai marelui nostru popor Dac, rușii de la Moscova, pe motiv de invidie că dacii au pus bazele leagănului de civilizație dincolo de hotarele lor! Da, da, civilizație care mai face și Duster, mai deține și secretele ceaiului de păducel și la nevoie minunile row-vegane din bucătaria Oliviei! Dar, scuzați, asta este altă temă!

Când am înțeles acest lucru am căutat să mă informez din nou, de data din medii sănătoase, verificate și aprobate în prealabil de un colectiv de oameni talentați, antrenați desto©inic, cu experiență masivă la postări pe Facebook și normă de Like-uri… Doar că n-am fost atent și din greseală am nimerit într-o bibliotecă. Vorbind cu bibliotecara, care era nepoata directorului general și secretara de la partid, dar și cu cele de la serviciul marketing care erau la munca pe birou dar care se pregăteau să înceapă campania ca să mearga și ele pe teren, am ajuns să susțin că de stânga sunt curentele politice din care fac parte partide precum social democrații, social democrații etc, la extrema acestui curent aflându-se comunismul, iar de dreapta ar fi conservatorii, neo-liberalii, etc , având și ei extrema lor, (neo) fascismul…

Dar m-am înșelat! Am fost luminat! De fapt lucrurile stau așa: de dreapta e de Bine, de stânga e de Rău! Dacă faci nasoale, înseamnă că ești automat de stânga, și dacă faci bine ești, tot în mod automat, de dreapta. În plus, stânga nu e niciodată democrată și nu respectă statul de drept, în timp ce de dreapta e democratică și una din misiunile ei principale pe acest pământ este să apere statul de drept!  Ca urmare dreapta poate restrânge drepturile cetățenești celor de stânga care dacă nu au nimic de ascuns, nu au de ce să se supere! (Jos Comunismul ! uniți strigăm…)

Dar cel mai important este că acum pot să recunosc mai ușor și să deosebesc Stânga de Dreapta. De exemplu dacă într-o teză de doctorat copiezi ce a zis altul, nu pui ghilimele și nu faci trimitere la sursă se cheamă că ai furat și ești de stânga. Pentru asta trebuie lucrat continuu ca nu cumva stânga să ajungă să pună mâna pe putere, iar dacă totuși asta se întâmplă, trebuie să i se solicite neîncetat demisia! Dacă, în schimb, ai lucrat la stat o viață întreagă și te-ai facut cu 6 case după care vine justiția și zice că pe puțin una dintre ele ti-ai luat-o prin înșelăciune, fals și uz de fals, se numește management (popular: te-ai descurcat, te-ai învârtit!) și atunci clar ești de dreapta.

Permiteți să închei, nu înainte de a vă asigura că, acum că m-am lamurit, sunt gata să și votez. Și cum s-a aprobat votul prin corespondență, vă asigur că eu și prietenii mei nu vom precupeți nici un efort în a vota cu toate cele 1839 de aliasuri pe care le avem pregătite pentru votul prin corespondență.

Până atunci vreau însă să studiez intens pentru a obține și eu o diplomă în Pilosofie că dacă tot era să fie ministru la justiție doamna Guseth, m-am gândit că femeile și oamenii trebuie să aibă șanse egale la guvernare, și poate am și eu o șansă data viitoare să mă propună ministru din partea societății în civil, mai ales ca sunt leat cu mine!

Sorin Ardelean

*Acest articol este un pamflet și va fi tratat ca atare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new