Trump vrea mai puține interacțiuni cu presa; directorul de comunicare al Casei Albe, Mike Dubke, a demisionat

May 30, 2017

Directorul de comunicare al Casei Albe, Mike Dubke, și-a înaintat demisia după numai trei luni de la numirea în funcție de către președintele Donald Trump, informează marți BBC News și Reuters, citate de Agerpres.

Mike Dubke, un strateg republican cu experiență, dar care nu făcuse parte din echipa de campanie și nu era văzut ca un loialist, fusese angajat în luna martie cu misiunea de a reorganiza strategia mediatică a Casei Albe. Conform surselor citate, secretarul de presă al Casei Albe, Sean Spicer, își va păstra poziția, însă va susține mai puține briefinguri de presă.

Aceste modificări survin pe fondul informațiilor despre dezordinea care domnește în rândul echipei de comunicare de la Casa Albă. Potrivit Axios News, site-ul de știri politice care a scris pentru prima dată despre subiect, Mike Dubke și-a prezentat demisia pe 18 mai și pleacă în termeni amiabili.

Consiliera lui Trump, Kellyanne Conway, a declarat, la Fox News, că Dubke a fost de acord să rămână în funcție până la revenirea președintelui din turneul întreprins săptămâna trecută în Orientul Mijlociu și Europa. Dubke și-a exprimat dorința de a părăsi Casa Albă și a spus explicit că va rămâne pe parcursul călătoriei internaționale a președintelui”, a afirmat Conway.

Se pare că Trump este nemulțumit de mesajele transmise public de Casa Albă în contextul anchetelor lansate de Congres și de FBI cu privire la presupuse relații între echipa sa de campanie și Kremlin. De altfel, președintele american a lansat recent ideea de a se renunța complet la briefingurile de presă zilnice și de a susține el însuși unul la fiecare două săptămâni. Potrivit Axios News, președintele intenționează să urmeze planul respectiv și să preia direct mai multe întrebări din media. Nu mai puțin adevărat este că Donald Trump are în continuare o relație dificilă cu mass-media de peste Ocean, acesta neratând nicio ocazie de a-i insulta public pe greii presei, respectiv CNN, WP și NY Times, pe care recent i-a acuzat iar de ”fake news” și manipulare.

Administrația prezidențială nu a numit deocamdată un succesor al lui Dubke, dar luni a fost văzut părăsind Casa Albă Corey Lewandowski, fost manager de campanie al lui Trump, demis în iunie 2016 pe fondul unei presupuse lupte de putere cu Jared Kushner, ginerele actualului președinte. Potrivit unor relatări, combativul Lewandowski s-ar putea alătura în curând administrației Trump pentru a conduce o ‘cameră de război’ la Casa Albă, care să combată materialele tot mai numeroase care îl leagă pe președinte de Rusia.

Surse: AGERPRES, Fox News, Axios News

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new