Turcia – amnistie fiscală: doar 2% pentru repatrierea averilor

May 22, 2013

Parlamentul turc a adoptat o lege de “amnistie a capitalului”, care reduce de la 30-40% la maxim 2% taxa percepută de stat la repatrierea averilor deţinute în străinatate, iar decizia ar putea conduce la aducerea în ţară a unor fonduri de până la 100 miliarde de euro, potrivit AFP.

Legea elimină amenzile şi taxelor ridicate impuse de autorităţi la repatrierea activelor. In plus, statul turc se angajează să nu investigheze dacă proprietarii averilor deţinute în afara ţării au eludat în trecut plata taxelor. Legea ar putea ajuta la repatrierea în Turcia a 100-130 miliarde de dolari (77-100 miliarde de euro), afirmă experţii, citaţi de AFP.

Ankara a lansat o initiaţivă similară în 2009, pentru a limita efectele crizei financiare globale. Printre ţările care au adoptat măsuri similare de la începutul crizei se numără Elveţia, Italia, SUA. O măsură similară se aşteaptă şi la Madrid.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new