Turcia şi Republica Moldova au decis eliminarea vizelor între cele două state

November 26, 2012

Cetățenii R. Moldova vor călători în Turcia fără vize, precum și turcii vor putea veni în Republica Moldova fără a mai trece pe la Ambasadă pentru obţinerea documentului de călătorie.

Acest fapt se datorează semnării unui acord dintre cele două state privind abolirea reciprocă a vizelor, anunță Politik.md cu referire la serviciul de presă al Guvernului de la Chişinău.

Documentul a fost semnat de către vice prim-ministrul şi ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova, Iurie Leancă şi ministrul Afacerilor Externe al Republicii Turcia, Ahmet Davutoglu. Cei doi miniștri au semnat și Memorandumul de înţelegere pentru cooperare între Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova şi Academia diplomatică a Ministerului Afacerilor Externe a Republicii Turcia.
De asemenea, a mai fost semnat și Acordul între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Republicii Turcia privind readmisia persoanelor aflate în situaţie de şedere ilegală a fost semnat de către ministrul Afacerilor Interne al Republicii Moldova, Dorin Recean şi ministrul Afacerilor Interne al Republicii Turcia, İdris Naim Şahin.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new