Ucraina clamează propriile merite în soluționarea conflictului transnistrean

July 11, 2012

Ucraina susţine că există şanse mari pentru soluţionarea dosarului transnistrean. Purtătorul de cuvânt al diplomaţiei urcrainene, Oleg Voloşin, declară că în ultimul timp s-au înregistrat progrese semnificative în dialogul dintre părţile implicate iar mare parte din merit revine Ucrainei.

“Ceea ce am făcut de la începutul acestui an, demonstrează că ne apropiem de soluţionarea conflictului transnistrean. Avem stabilit un dialog cu noua administraţie de la Tiraspol şi cu Chişinăul. Acest lucru se datorează, în mare parte Ucrainei”, a declarat Voloşin.

“Considerăm că diferendul transnistrean este unul cu cele mai mari şanse de a fi soluţionat”, a subliniat oficialul ucrainean.

De remarcat faptul că anterior Ucraina şi-a reiterat poziţia privind soluţionarea problemei transnistrene cu condiţia să fie respectate principiile integrităţii teritoriale a Republicii Moldova, ceea ce ar înseamna ca regiunea de est să revină sub controlul Chişinăului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new