Ucraina: Kievul și separatiștii proruși efectuează schimbul de prizonieri convenit la Minsk

December 26, 2014

Autoritățile ucrainene și separatiștii proruși au început vineri schimbul de prizonieri convenit în cadrul acordului încheiat miercuri la Minsk, relatează corespondentul AFP din Ucraina. Schimbul de prizonieri, care a început prin transferul simultan a grupuri de câte zece persoane în apropierea orașului Kostiantinivka (45 km nord de Donețk), ar urma să ducă la revenirea în teritoriile separatiste a 222 de rebeli și la întoarcerea la Kiev a 150 de ucraineni, notează Agerpres.

Mai mulți reprezentanți ai OSCE au asistat la scenă, care s-a derulat pe un drum luminat doar de farurile câtorva mașini. Reprezentanții Kievului și ai separatiștilor proruși au dat citire numelor persoanelor implicate în schimb înainte de a începe transferul propriu-zis al prizonierilor.

Prizonierii eliberați de rebeli au fost deținuți în regiunea Donețk, a declarat reprezentanta acestora, Daria Morozova. Potrivit acesteia, schimbul prizonierilor din republica separatistă vecină Lugansk ar urma să aibă loc mâine, 27.12.2014.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new